• Ilmainen toimitus myymälänoudossa ja yli 50 euron tilauksissa
  • ​​30 pv vaihto- ja palautusoikeus
  • Nopea ja luotettava toimitus
  • Suomalainen myymäläketju

Vihkisormukset

Vihkisormus timanteilla
Vihkisormus sormessa

Vihkisormus kuvastaa sitoutumista, ikuisuutta ja rakkautta. Evankelis-luterilaisessa vihkikaavassa puolisoiden vasempaan nimettömään pujotetaan sormus liiton ja yhteyden symbolina.

Suomessa varsin usein miehen kihlasormus jatkaa vihkisormuksena saaden ehkä vain uuden kaiverruksen. Muoti ja trendit näkyvät siten, että viime vuosina sulhasetkin ovat alkaneet ottaa käyttöönsä kihlasormuksen lisäksi myös erillisiä vihkisormuksia tai ostaneet tai teettäneet uuden, näyttävämmän vihkisormuksen.

Etsitkö tietoa kihlasormuksesta? Siirry kihlasormukset -sivullemme.

Valitse vihkisormus tyylin ja käytön mukaan

Vihkisormuksen valinnassa toisille on tärkeintä loisto ja näyttävyys, toisille - kuten yleensä suomalaisille - käytännöllisyys painaa enemmän. Sormus on elämän pitkäaikaisimpia hankintoja ja se kulkee kantajansa mukana vuodesta toiseen. Siksi vihkisormuksen valintaan kannattaa käyttää riittävästi aikaa ja harkintaa.

Vihkisormuksissa löytyy paljon mahdollisuuksia valita oman mieltymyksen mukainen sormus, oli se sitten näyttävyys tai käytännöllisyys.

Suosituimpia vihkisormuksen materiaaleja ovat edelleen keltakulta ja valkokulta. Kihlasormuksen materiaali ei välttämättä rajaa vihkisormuksen valintaa, sillä nykyään on yleistymässä eri materiaaleista valmistettujen korujen käyttö yhdessä.

Suuri osa vihkisormuksista valmistetaan yhä värittömistä timanteista, mutta värillisten jalokivien käyttö on yleistymässä. Väritön timantti on ajaton ja kestävä valinta. Värillisellä kivellä sormukseen saa toisaalta ilmettä ja persoonallisuutta.

Naisten vihkisormusten valikoimat ovat erittäin laajat ja niistä löytyy miltei rajattomasti vaihtoehtoja. Miesten vihkisormuksissa vaihtoehdot on suppeampi, mutta vertailemalla löytää halutessaan hääparille saman tyyliset ja yhteensopivat sormukset. 

Vihkisormusten laatu ja hinta käsi kädessä

Vihkisormuksen valinnassa painaa usein ulkonäkö - jopa enemmän kuin kihlasormusta valittaessa. Vihkisormukseen panostetaan myös usein rahallisesti enemmän, joten sormuksen laatua kannattaa painottaa valinnassa. Sormuksen käyttöikä on usein pitkä ja myös koruissa laatu ja hinta kulkevat käsi kädessä.

Sormusten laatu näkyy kiven hionnassa ja jalokivien istutusten huolellisuudessa ja kestävyydessä. Hionnan laatu vaikuttaa kiven ulkonäköön, kestävyyteen ja hintaan. Sormuksissa ylivoimaisesti suosituin hiontatapa on pyöreä briljanttihionta, jossa timantin loisto saadaan kaikkein kauneimmaksi ja loistavimmaksi. Muita timanttien hiontamuotoja ovat esim. pyöreä briljanttihionta, ovaali- ja markiisihionta, pisarahionta sekä kantikas princess-hionta. Yksikivisissä sormuksissa käytetään yleensä kruunuistutusta.

Timanttisormusten laaja hintahaarukka antaa mahdollisuuden valita muutamien satasten ja muutamien tuhansien eurojen välillä. Edullisimmat sormukset ovat usein rungoltaan kevennettyjä, ja niissä timantit ovat heikkolaatuisia ja kulta 9-karaattista. Järkevämpi tapa säästää on valita yksittäisten isompien timanttien sijaan esimerkiksi halo-mallinen sormus, jossa on istutettu useampia pienempiä kiviä lähekkäin.

Tukevamallinen vihkisormus on huolettomampi käyttää ja niitä on myös helpompi muokata ja huoltaa.

Muistathan, että aidoille timanteille myönnetään aina timanttitakuutodistus, josta ilmenee kiven väri- ja puhtausluokka. Tuotteen tulee aina myös olla leimattu asianmukaisesti.

Kysy asiantuntijalta vihkisormuksesta

Timanttiset-liikkeiden asiantunteva henkilökunta auttaa sopivan vihkisormuksen valinnassa, kertoo materiaaleista ja istutuksista, katsoo sopivan koon sekä antaa tietoa siitä, mistä sormuksen hinta koostuu. Laajasta valikoimastamme löytyy useita laadukkaita tuotemerkkejä, kuten Sandberg, Kohinoor, Kalevala, Romanssi ja Brilliant Star.

Yksi vaihtoehto on muokata jo olemassa olevaa sormusmallia tai teettää täysin uudenlainen, omannäköinen ja persoonallinen vihkisormus.

Tutustu vihkisormuksiin verkkokaupassamme

Valikoimissamme on kauniita ja laadukkaita vihkisormuksia tunnetuilta merkeiltä kuten Romanssi, Sandberg ja Kohinoor sekä Timanttisten omasta mallistosta Brilliant Star.

 

Copyright 2023 Timanttiset