• Ilmainen toimitus myymälänoudossa ja yli 50 euron tilauksissa
 • ​​30 pv vaihto- ja palautusoikeus
 • Nopea ja luotettava toimitus
 • Suomalainen myymäläketju

Vihkisormukset

Vihkisormus timanteilla
Vihkisormus sormessa

Vihkisormus kuvastaa sitoutumista, ikuisuutta ja rakkautta. Vihittäessä puolisoiden vasempaan nimettömään pujotetaan sormus liiton ja yhteyden symbolina.

Suomessa varsin usein miehen kihlasormus jatkaa vihkisormuksena saaden ehkä vain uuden kaiverruksen. Muoti ja trendit näkyvät siten, että viime vuosina sulhasetkin ovat alkaneet ottaa käyttöönsä kihlasormuksen lisäksi myös erillisiä vihkisormuksia tai ostaneet tai teettäneet uuden, näyttävämmän vihkisormuksen.

Etsitkö tietoa kihlasormuksesta? Siirry kihlasormukset -sivullemme.

 1. Romanssi timanttisormus valkokulta 112-033V
  Romanssi timanttisormus valkokulta 112-033V

  yht. 0.33ct W/SI, kotimainen,...

  Alkaen 1 890,00 €
 2. Romanssi Pioni timanttisormus valkokulta 203-037
  Romanssi Pioni timanttisormus valkokulta 203-037

  yht. 0.37ct W/SI, kotimainen,...

  Alkaen 2 475,00 €
 3. Kohinoor Helene timanttisormus valkokulta 033-235V-12
  Kohinoor Helene timanttisormus valkokulta 033-235V-12

  yht. 0.12ct W/SI

  Hele...

  Alkaen 869,00 €
 4. Romanssi Mustikka timanttisormus valkokulta DFR239B
  Romanssi Mustikka timanttisormus valkokulta DFR239B

  0.06ct W/SI, safiiri, topaasi...

  Alkaen 1 390,00 € Normaalihinta 1 725,00 €
 5. Brilliant Star timanttisormus valkokulta IGR-32543WB
  Brilliant Star timanttisormus valkokulta IGR-32543WB Valkokultaisessa Brilliant Star ...
  Alkaen 295,00 € Normaalihinta 360,00 €
 6. Romanssi Jasmiini timanttisormus valkokulta 247-014
  Romanssi Jasmiini timanttisormus valkokulta 247-014

  yht. 0.14ct W/SI, 14k valkoku...

  Alkaen 1 290,00 €
 7. Kohinoor Valerie cushion timanttisormus valkokulta 033-263V-44
  Kohinoor Valerie cushion timanttisormus valkokulta 033-263V-44

  yht.0.44ct W/VS, valkokultaa ...

  Alkaen 2 430,00 €

Valitse vihkisormus tyylin ja käytön mukaan

Vihkisormuksen valinnassa toisille on tärkeintä loisto ja näyttävyys, toisille - kuten yleensä suomalaisille - käytännöllisyys painaa enemmän. Sormus on elämän pitkäaikaisimpia hankintoja ja se kulkee kantajansa mukana vuodesta toiseen. Siksi vihkisormuksen valintaan kannattaa käyttää riittävästi aikaa ja harkintaa.

Vihkisormuksissa löytyy paljon mahdollisuuksia valita oman mieltymyksen mukainen sormus, oli se sitten näyttävyys tai käytännöllisyys.

Suosituimpia vihkisormuksen materiaaleja ovat edelleen keltakulta ja valkokulta. Kihlasormuksen materiaali ei välttämättä rajaa vihkisormuksen valintaa, sillä nykyään on yleistymässä eri materiaaleista valmistettujen korujen käyttö yhdessä.

Suuri osa vihkisormuksista valmistetaan yhä värittömistä timanteista, mutta värillisten jalokivien käyttö on yleistymässä. Väritön timantti on ajaton ja kestävä valinta. Värillisellä kivellä sormukseen saa toisaalta ilmettä ja persoonallisuutta.

Naisten vihkisormusten valikoimat ovat erittäin laajat ja niistä löytyy miltei rajattomasti vaihtoehtoja. Miesten vihkisormuksissa vaihtoehdot on suppeampi, mutta vertailemalla löytää halutessaan hääparille saman tyyliset ja yhteensopivat sormukset. 

 1. Timanttiset-kultakorut kultakihlasormus FD 73L2BC 9KT
  Timanttiset-kultakorut kultakihlasormus FD 73L2BC 9KT

  2-väri, leveys 2.6mm, 9K

  ...
  Alkaen 135,00 € Normaalihinta 149,00 €
 2. Kohinoor Kihla kultakihlasormus 003-272V
  Kohinoor Kihla kultakihlasormus 003-272V

  leveys 2,9 mm, puolipyöreä, 1...

  Alkaen 399,00 € Normaalihinta 636,00 €
 3. Kultakorut kultakihlasormus 3534
  Kultakorut kultakihlasormus 3534 leveys 4mm, puolipyöreä, keltaku...
  Alkaen 349,00 €
 4. Timanttiset-kultakorut kultakihlasormus FDS H2 OB
  Timanttiset-kultakorut kultakihlasormus FDS H2 OB Kirkas, valkokultainen Timanttis...
  Alkaen 199,00 €
 5. Timanttiset-kultakorut kultakihlasormus FD 73L2 OB 9KT
  Timanttiset-kultakorut kultakihlasormus FD 73L2 OB 9KT

  leveys 2.6mm, 9K

  Kaun...

  Alkaen 135,00 € Normaalihinta 159,00 €
 6. Kohinoor kultakihlasormus 003-275V
  Kohinoor kultakihlasormus 003-275V flakka, leveys 4.3mm. Valkokulta...
  Alkaen 545,00 € Normaalihinta 784,00 €
 7. Kultakorut Kihla kultakihlasormus 3513
  Kultakorut Kihla kultakihlasormus 3513 leveys 3mm, puolipyöreä, valkoku...
  Alkaen 399,00 €

Vihkisormusten laatu ja hinta käsi kädessä

Vihkisormuksen valinnassa painaa usein ulkonäkö - jopa enemmän kuin kihlasormusta valittaessa. Vihkisormukseen panostetaan myös usein rahallisesti enemmän, joten sormuksen laatua kannattaa painottaa valinnassa. Sormuksen käyttöikä on usein pitkä ja myös koruissa laatu ja hinta kulkevat käsi kädessä.

Sormusten laatu näkyy kiven hionnassa ja jalokivien istutusten huolellisuudessa ja kestävyydessä. Hionnan laatu vaikuttaa kiven ulkonäköön, kestävyyteen ja hintaan. Sormuksissa ylivoimaisesti suosituin hiontatapa on pyöreä briljanttihionta, jossa timantin loisto saadaan kaikkein kauneimmaksi ja loistavimmaksi. Muita timanttien hiontamuotoja ovat esim. pyöreä briljanttihionta, ovaali- ja markiisihionta, pisarahionta sekä kantikas princess-hionta. Yksikivisissä sormuksissa käytetään yleensä kruunuistutusta.

Timanttisormusten laaja hintahaarukka antaa mahdollisuuden valita muutamien satasten ja muutamien tuhansien eurojen välillä. Edullisimmat sormukset ovat usein rungoltaan kevennettyjä, ja niissä timantit ovat heikkolaatuisia ja kulta 9-karaattista. Järkevämpi tapa säästää on valita yksittäisten isompien timanttien sijaan esimerkiksi halo-mallinen sormus, jossa on istutettu useampia pienempiä kiviä lähekkäin.

Tukevamallinen vihkisormus on huolettomampi käyttää ja niitä on myös helpompi muokata ja huoltaa.

Muistathan, että aidoille timanteille myönnetään aina timanttitakuutodistus, josta ilmenee kiven väri- ja puhtausluokka. Tuotteen tulee aina myös olla leimattu asianmukaisesti.

Kysy asiantuntijalta vihkisormuksesta

Timanttiset-liikkeiden asiantunteva henkilökunta auttaa sopivan vihkisormuksen valinnassa, kertoo materiaaleista ja istutuksista, katsoo sopivan koon sekä antaa tietoa siitä, mistä sormuksen hinta koostuu. Laajasta valikoimastamme löytyy useita laadukkaita tuotemerkkejä, kuten Sandberg, Kohinoor, Kalevala, Romanssi ja Brilliant Star.

Yksi vaihtoehto on muokata jo olemassa olevaa sormusmallia tai teettää täysin uudenlainen, omannäköinen ja persoonallinen vihkisormus.

Tutustu vihkisormuksiin verkkokaupassamme

Valikoimissamme on kauniita ja laadukkaita vihkisormuksia tunnetuilta merkeiltä kuten Romanssi, Sandberg ja Kohinoor sekä Timanttisten omasta mallistosta Brilliant Star. Tilaa meiltä vihkisormus edullisesti netistä tai tule katsomaan valikoimaa myymälöihimme.

 

Sopivan vihkisormuksen valinta tärkeään päivään

Vihkisormukset ovat yksi tärkeimmistä hankinnoista, joita pari tekee ennen häitään. Ne symboloivat rakkautta ja sitoutumista, ja niitä kannetaan usein läpi elämän. Siksi on tärkeää valita oikea pari sormuksia tähän erityiseen päivään.

Ensimmäinen askel vihkisormusten valinnassa on budjetin määrittäminen. Vihkisormusten hinta vaihtelee suuresti riippuen materiaalista, jalokivistä ja muotoilusta.

Perinteiset vihkisormukset ovat kultaa, mutta nykyään myös hopea, teräs ja titaani ovat suosittuja vaihtoehtoja. Kullan sävyt voivat vaihdella vaaleasta keltaiseen ja jopa ruusukultaan asti.

Monet parit haluavat lisätä hieman blingiä sormuksiinsa timanttien tai muiden jalokivien avulla. Timanttien laatu mitataan neljällä C:llä - carat (paino), clarity (puhtaus), color (väri) ja cut (leikkaus). Laadukkaammat timantit maksavat enemmän, mutta ne myös loistavat kirkkaammin.

Vihkisormukset voivat olla yksinkertaisia ja klassisia tai monimutkaisempia ja koristeellisia. On tärkeää valita sormukset, jotka sopivat omaan tyyliin ja henkilökohtaiseen makuun.

Sormusten käytännöllisyys on myös hyvä huomioida. Jos esimerkiksi teet töitä, joissa kädet ovat jatkuvasti alttiina kolhuille tai naarmuille, kannattaa harkita kestävämpää materiaalia kuin jos työskentelet toimistossa.

Vihkisormusten valinta voi olla haastavaa, mutta se on myös hauskaa ja romanttista. Kun löydätte täydelliset sormukset, ne symboloivat rakkauttanne läpi elämänne.

 

Copyright 2024 Timanttiset