• Ilmainen toimitus myymälänoudossa ja yli 50 euron tilauksissa
  • ​​30 pv vaihto- ja palautusoikeus
  • Nopea ja luotettava toimitus
  • Suomalainen myymäläketju

Kihlasormukset

Kihlasormus timanteilla
Kihlasormus sormessa

Kihlasormuksen hankinta

Kihlasormusperinne kestää edelleen aikaa, vaikka muodin ja trendien mukana siihen tuleekin uusia tuulia. Kihlaus on yhä lupaus avioliitosta ja sen symbolinen merkitys pysyy. Meillä Suomessa on tapana, että kihlasormus hankitaan molemmille, kun monissa muissa maissa mies käyttää vain vihkisormusta. Miehen kihlasormus muunnetaan usein vihkisormukseksi uudella kaiverruksella, mutta myös sulhaselle hankittavat erilliset vihkisormukset ovat yleistyneet viime aikoina.

Etsitkö tietoa vihkisormuksesta? Siirry vihkisormukset -sivullemme.

Valitse kihlasormus tyylin ja käytön mukaan

Kihlasormuksissa löytyy paljon mahdollisuuksia valita oman mieltymyksen mukainen sormus, oli se sitten näyttävyys tai käytännöllisyys. Suosituimpia kihlasormuksen materiaaleja ovat edelleen keltakulta ja valkokulta. Hopea on nuorekas ja tyylikäs vaihtoehto, minkä lisäksi se on materiaalina kestävämpi kuin kulta. Tämä kannattaa huomioida, jos sormukseen kohdistuu arjessa fyysistä rasitusta.

Tyypillisesti miehelle valitaan edelleen klassinen sileäpintainen ja puolipyöreä kihlasormus, kun naisen sormus voi olla koristeellisempi timanteilla tai erimuotoisilla ja -värisillä jalokivillä. Sormusta valitessa kannattaa ottaa huomioon, millainen on sen kanssa yhdessä käyttöön tuleva vihkisormus, jotta ne sopivat yhteen niin tyylillisesti kuin muodoiltaan. Naisten kihlasormusten valikoimat ovat erittäin laajat ja niistä löytyy miltei rajattomasti vaihtoehtoja. Miesten kihlasormusten valikoima on suppeampi, mutta vertailemalla löytää kihlaparille saman tyyliset ja yhteen sopivat sormukset. 

Suurin osa kihlasormuksista valmistetaan yhä värittömistä timanteista, mutta värillisten jalokivien käyttö on yleistymässä. Väritön timantti on ajaton ja kestävä valinta. Värillisellä kivellä sormukseen saa toisaalta ilmettä ja persoonallisuutta.

Mitä kihlasormukseen sitten kaiverretaan? Useimmiten kaiverruksessa on yksinkertaisesti kihlatun nimi ja päiväys tai molempien nimet ja päiväys.

Kihlasormuksen laatu ja hinta käsi kädessä

Vaikka sormuksen ulkonäön lisäksi valintaan vaikuttaa usein myös budjetti, ei kannata sivuuttaa kihlasormuksen laadun arvioimista. Sormuksen käyttöikä on usein pitkä ja myös koruissa laatu ja hinta kulkevat käsi kädessä.

Sormusten laatu näkyy kiven hionnassa ja jalokivien istutusten huolellisuudessa ja kestävyydessä. Hionnan laatu vaikuttaa kiven ulkonäköön, kestävyyteen ja hintaan. Sormuksissa ylivoimaisesti suosituin hiontatapa on pyöreä briljanttihionta, jossa timantin loisto saadaan kaikkein kauneimmaksi ja loistavimmaksi. Muita timanttien hiontamuotoja ovat esim. pyöreä briljanttihionta, ovaali- ja markiisihionta, pisarahionta sekä kantikas princess-hionta. Yksikivisissä sormuksissa käytetään yleensä kruunuistutusta.

Kysy asiantuntijalta tietoa kihlasormuksesta

Timanttiset-liikkeiden asiantunteva henkilökunta auttaa sopivan kihlasormuksen valinnassa, kertoa materiaaleista ja istutuksista, katsoa sopivan koon sekä antaa tietoa siitä, mistä sormuksen hinta koostuu. Laajasta valikoimastamme löytyy useita laadukkaita tuotemerkkejä, kuten Romanssi, Sandberg ja Kohinoor sekä oma Timanttiset-korusarjamme. Onnittelemme tulevaa kihlaparia tai pidämme peukkuja, jos vasta harkitset kosintaa!

Tutustu kihlasormuksiin verkkokaupassamme

Valikoimissamme on kauniita ja laadukkaita kihlasormuksia tunnetuilta merkeiltä kuten Romanssi ja Kohinoor sekä Timanttisten omasta mallistosta.

 

Copyright 2023 Timanttiset