• Ilmainen toimitus myymälänoudossa ja yli 50 euron tilauksissa
 • ​​30 pv vaihto- ja palautusoikeus
 • Nopea ja luotettava toimitus
 • Suomalainen myymäläketju

Kihlasormukset

Kihlasormus timanteilla
Kihlasormus sormessa

Kihlasormuksen hankinta

Kihlasormusperinne kestää edelleen aikaa, vaikka muodin ja trendien mukana siihen tuleekin uusia tuulia. Kihlaus on yhä lupaus avioliitosta ja sen symbolinen merkitys pysyy. Meillä Suomessa on tapana, että kihlasormus hankitaan molemmille, kun monissa muissa maissa mies käyttää vain vihkisormusta. Miehen kihlasormus muunnetaan usein vihkisormukseksi uudella kaiverruksella, mutta myös sulhaselle hankittavat erilliset vihkisormukset ovat yleistyneet viime aikoina.

Etsitkö tietoa vihkisormuksesta? Siirry vihkisormukset -sivullemme.

 1. Kalevala Love timanttisormus valkokulta 541000111D
  Kalevala Love timanttisormus valkokulta 541000111D

  10001/11, Ikiaikainen, 0,02ct...

  Alkaen 950,00 €
 2. Brilliant Star timanttisormus valkokulta JBLR-58036NWHI
  Brilliant Star timanttisormus valkokulta JBLR-58036NWHI

  yht. 0.0.5ct W/P, valkoinen t...

  Alkaen 400,00 €
 3. Romanssi Timanttiset 50v timanttisormus valkokulta 50v-6 VK
  Romanssi Timanttiset 50v timanttisormus valkokulta 50v-6 VK

  0.50ct, W/SI 2,1.9mm,14K,Juhl...

  Alkaen 3 946,00 €
 4. Romanssi timanttisormus valkokulta 166-015V
  Romanssi timanttisormus valkokulta 166-015V

  yht. 0.15ct W/SI, kotimainen,...

  Alkaen 775,00 €
 5. Sandberg Toivomuslähd timanttisormus valkokulta V-720W 0.15
  Sandberg Toivomuslähd timanttisormus valkokulta V-720W 0.15 0.15ct W/VS, 18k
  Alkaen 1 189,00 €
 6. Romanssi timanttisormus valkokulta 195-028
  Romanssi timanttisormus valkokulta 195-028

  yht. 0.28ct W/SI, kotimainen,...

  Alkaen 1 850,00 €
 7. Romanssi Sireeni timanttisormus valkokulta 190-070
  Romanssi Sireeni timanttisormus valkokulta 190-070

  yht. 0.70ct W/SI, kotimainen,...

  Alkaen 2 490,00 €

Valitse kihlasormus tyylin ja käytön mukaan

Kihlasormuksissa löytyy paljon mahdollisuuksia valita oman mieltymyksen mukainen sormus, oli se sitten näyttävyys tai käytännöllisyys. Suosituimpia kihlasormuksen materiaaleja ovat edelleen keltakulta ja valkokulta. Hopea on nuorekas ja tyylikäs vaihtoehto, minkä lisäksi se on materiaalina kestävämpi kuin kulta. Tämä kannattaa huomioida, jos sormukseen kohdistuu arjessa fyysistä rasitusta.

Tyypillisesti miehelle valitaan edelleen klassinen sileäpintainen ja puolipyöreä kihlasormus, kun naisen sormus voi olla koristeellisempi timanteilla tai erimuotoisilla ja -värisillä jalokivillä. Sormusta valitessa kannattaa ottaa huomioon, millainen on sen kanssa yhdessä käyttöön tuleva vihkisormus, jotta ne sopivat yhteen niin tyylillisesti kuin muodoiltaan. Naisten kihlasormusten valikoimat ovat erittäin laajat ja niistä löytyy miltei rajattomasti vaihtoehtoja. Miesten kihlasormusten valikoima on suppeampi, mutta vertailemalla löytää kihlaparille saman tyyliset ja yhteen sopivat sormukset. 

Suurin osa kihlasormuksista valmistetaan yhä värittömistä timanteista, mutta värillisten jalokivien käyttö on yleistymässä. Väritön timantti on ajaton ja kestävä valinta. Värillisellä kivellä sormukseen saa toisaalta ilmettä ja persoonallisuutta.

Mitä kihlasormukseen sitten kaiverretaan? Useimmiten kaiverruksessa on yksinkertaisesti kihlatun nimi ja päiväys tai molempien nimet ja päiväys.

 1. Kohinoor Kihla kultakihlasormus 003-272V
  Kohinoor Kihla kultakihlasormus 003-272V

  leveys 2,9 mm, puolipyöreä, 1...

  Alkaen 636,00 €
 2. Kultakorut Kihla kultakihlasormus 3513
  Kultakorut Kihla kultakihlasormus 3513 leveys 3mm, puolipyöreä, valkoku...
  Alkaen 399,00 €
 3. Timanttiset-kultakorut kultakihlasormus FD 73L2 OB 9KT
  Timanttiset-kultakorut kultakihlasormus FD 73L2 OB 9KT

  leveys 2.6mm, 9K

  Kaun...

  Alkaen 159,00 €
 4. Kultakorut kultakihlasormus 3534
  Kultakorut kultakihlasormus 3534 leveys 4mm, puolipyöreä, keltaku...
  Alkaen 349,00 €
 5. Timanttiset-kultakorut kultakihlasormus FDS H2 OB
  Timanttiset-kultakorut kultakihlasormus FDS H2 OB Kirkas, valkokultainen Timanttis...
  Alkaen 199,00 €
 6. Timanttiset-kultakorut kultakihlasormus FD 73L2BC 9KT
  Timanttiset-kultakorut kultakihlasormus FD 73L2BC 9KT

  2-väri, leveys 2.6mm, 9K

  ...
  Alkaen 149,00 €

Kihlasormuksen laatu ja hinta käsi kädessä

Vaikka sormuksen ulkonäön lisäksi valintaan vaikuttaa usein myös budjetti, ei kannata sivuuttaa kihlasormuksen laadun arvioimista. Sormuksen käyttöikä on usein pitkä ja myös koruissa laatu ja hinta kulkevat käsi kädessä.

Sormusten laatu näkyy kiven hionnassa ja jalokivien istutusten huolellisuudessa ja kestävyydessä. Hionnan laatu vaikuttaa kiven ulkonäköön, kestävyyteen ja hintaan. Sormuksissa ylivoimaisesti suosituin hiontatapa on pyöreä briljanttihionta, jossa timantin loisto saadaan kaikkein kauneimmaksi ja loistavimmaksi. Muita timanttien hiontamuotoja ovat esim. pyöreä briljanttihionta, ovaali- ja markiisihionta, pisarahionta sekä kantikas princess-hionta. Yksikivisissä sormuksissa käytetään yleensä kruunuistutusta.

Kysy asiantuntijalta tietoa kihlasormuksesta

Timanttiset-liikkeiden asiantunteva henkilökunta auttaa sopivan kihlasormuksen valinnassa, kertoa materiaaleista ja istutuksista, katsoa sopivan koon sekä antaa tietoa siitä, mistä sormuksen hinta koostuu. Laajasta valikoimastamme löytyy useita laadukkaita tuotemerkkejä, kuten Romanssi, Sandberg ja Kohinoor sekä oma Timanttiset-korusarjamme. Onnittelemme tulevaa kihlaparia tai pidämme peukkuja, jos vasta harkitset kosintaa!

Tutustu kihlasormuksiin verkkokaupassamme

Valikoimissamme on kauniita ja laadukkaita kihlasormuksia tunnetuilta merkeiltä kuten Romanssi ja Kohinoor sekä Timanttisten omasta mallistosta. Tilaa meiltä kihlasormus edullisesti netistä tai tule katsomaan valikoimaa myymälöihimme.

 

Kihlasormuksen merkitys parisuhteessa

Kihlasormus on ollut merkittävä osa parisuhteen juhlistamista jo pitkän ajan. Se on symboli sitoutumisesta ja lupauksesta, joka tehdään kahden ihmisen välillä. Vaikka monet perinteet ovat muuttuneet vuosien varrella, kihlasormus on yhä tärkeä merkki parisuhteessa.

Ensinnäkin kihlasormus edustaa sitoutumista. Kun pari päättää mennä kihloihin, he ilmaisevat toisilleen halunsa olla yhdessä. Kihlasormus toimii konkreettisena todisteena tästä päätöksestä ja muistuttaa molempia osapuolia siitä, että he ovat valinneet toisensa.

Toiseksi kihlasormus edustaa uskollisuutta. Kuten sanonta kuuluu: "Kun laitat sormuksen sormeesi, lupaat rakastaa ja olla uskollinen". Tämän lupauksen tekeminen voi olla erittäin voimakas hetki pariskunnalle ja se voi auttaa vahvistamaan suhdetta entisestään.

Kolmanneksi kihlasormus edustaa tulevaisuutta. Se symboloi tulevia suunnitelmia ja unelmia pariskunnan elämän tiellä yhdessä. Kuten sanotaan: "Sanojesi mukaan tulen olemaan kanssasi loppuelämäni ajan". Kihlasormus on muistutus siitä, että pariskunta on päättänyt kulkea yhdessä tulevaisuudessa.

Lopuksi kihlasormus on myös kaunis. Se voi olla erittäin henkilökohtainen ja sisältää merkityksellisiä symboleja tai jalokiviä. Monet ihmiset pitävät sormusta joka päivä ja se toimii muistona rakkaasta henkilöstä.

Vaikka perinteet ovat muuttuneet vuosien varrella, kihlasormus on yhä tärkeä parisuhteen symboli. Se edustaa sitoutumista, uskollisuutta, tulevaisuutta ja kauneutta. Kihlasormus voi auttaa vahvistamaan suhdetta entisestään ja toimia konkreettisena todisteena siitä, että pari haluaa kulkea elämän tiellään yhdessä.

Copyright 2024 Timanttiset