• Ilmainen toimitus myymälänoudossa ja yli 50 euron tilauksissa
 • ​​30 pv vaihto- ja palautusoikeus
 • Nopea ja luotettava toimitus
 • Suomalainen myymäläketju

Äitienpäivälahjat

Äitienpäivälahjat

Itse tehdyn kortin tai lahjan lisäksi äitienpäivälahja voi olla saajansa tyylin ja persoonallisuuden mukaan valittu koru tai kello. Vaikka itse tehdyt lahjat ovatkin niitä rakastetuimpia, ovat korut myös mieleenpainuva ja kestävä tapa muistaa äitiä tai isoäitiä. Hyviä korulahjoja löytyy mm. Pandoralta, Kalevala-korulta ja Lumoavalta. Olemme koonneet tähän lahjaideoita ja tarjouksia valintasi helpottamiseksi.

Tänä vuonna äitienpäivää vietetään sunnuntaina 12.5., joten muista tilata lahja viimeistään 6.5. Myymälänoudon voit tilata vielä 11.5., kun varmistat, että tilaamaasi tuotetta on noutomyymälässä.

Lahjaideoita äitienpäivään

Äitienpäivälahjan pidetty ja käytännöllinen vaihtoehto korulle on kello, joka voi olla arkikäyttöön tarkoitettu, korukello tai älykello. Nimensä mukaisesti korukello on koristeellisempi ja soveltuu esimerkiksi juhlatilaisuuksiin. Perinteisempi rannekello tai sporttisempi älykello puolestaan kulkevat äidin mukana päivittäin. Perinteisistä kelloista voidaan valita klassisia kelloja, kuten Orient, Seiko tai muotikelloja, kuten Daniel Wellington ja Tommy Hilfiger. Meiltä löytyy myös muita vaihtoehtoja korujen ja kellojen lisäksi: esimerkiksi korurasioita, lompakoita ja tyylikkäitä aurinkolaseja.

Poimi näistä äidille, isoäidille tai puolisolle paras lahjavaihtoehto!

Suositut äitienpäivälahjat

Äitienpäivälahjojen suosikit pysyvät vuodesta vuoteen lähes samoina, mutta jos lahjan saajalta löytyy ennestään jo tiettyä korusarjaa tai tietyn tyylisiä koruja, kannattaa tutustua samojen korumerkkien ja -sarjojen uutuuksiin ja pinnalle nousseisiin muihin uutuuksiin ja esimerkiksi eri materiaaleista valmistettujen korujen nousuun muoti-ilmiöiksi. Nämä tuotteet ovat tällä hetkellä suosituimpia verkkokaupassamme.

Äitienpäivälahja puolisolle

Äitienpäivälahjan hankkiminen annetaan tietenkin usein myös puolison tehtäväksi. Jos edellä olevista lahjaideoista ei tuntuisi löytyvän vielä sopivaa, tutustu näihin seuraaviin vaihtoehtoihin.

Lahjaideat käytännölliselle äidille

Käytännöllisyyttä arvostava äiti pitää lahjoista, joita voi käyttää huolettomasti, ne auttavat arjessa tai pitävät tavarat järjestyksessä. Tässä muutama lahjaidea vinkiksi!

Lahjaideat urheilulliselle äidille

Liikunnallinen tai urheilullinen äiti on aina menossa, joten lahjankin pitää olla siihen sopiva. Esimerkiksi älykello tai sporttikello tarjoaa monipuolisesti toiminnallisuuksia erilaisiin tilanteisiin, joita aktiiviselle äidille tulee vastaan. Kellomerkeistä Garmin ja Focus Smart ovat suosittuja. Mikä näistä pysyisi vauhdissa mukana?

 1. Focus Smart älysormus RING-1 BLACK
  Focus Smart älysormus RING-1 BLACK

  sykkeen, unen,  aktiivis...

  Alkaen 179,00 €

Lahjaideat isoäidille

Isoäitien, mummojen tai mummien muistamiseen äitienpäivänä verkkokaupastamme löytyy monia hyviä vaihtoehtoja. Pitääkö hän koruista vai ottaisitteko perhepotretin ja antaisitte sen lahjaksi tyylikkäissä kehyksissä?

Äitienpäivälahja vielä ostamatta?

Äitienpäivää vietetään aina toukokuun toisena viikonloppuna. Mutta kuten usein käy, sopivan lahjan valinta voi viedä aikaa ja hankinta jää viime hetkeen. Eipä hätää, sillä Timanttiset-verkkokaupassa voit tutustua eri lahjavaihtoehtoihin ja tehdä ostoksen kätevästi milloin sinulle sopii ja missä oletkin. Voit valita ostoksellesi kätevän kotiinkuljetuksen tai noutaa sen myymälästä. Jos iskee aivan viime hetken paniikki, muista Timanttisten lahjakortti, jolla lahjan saaja voi valita itse mieleisensä tuotteen! Verkkokaupan lahjakortin voit ostaa vielä vaikka äitienpäivänä ja se toimitetaan heti sähköpostiin.

 1. Lahjakortti verkkokauppaan
  Lahjakortti verkkokauppaan Valitse haluamasi summa. Verkkok...
  Alkaen 10,00 €

Äitienpäivän historia

Alun perin äitienpäivä on peräisin Yhdysvalloista. Idean kehitti Anna Jarvis amerikkalainen nainen, joka menetti äitinsä Ann Reeves Jarvisin vuonna 1905. Ann Reeves Jarvis oli sosiaalitoiminnan kannattaja ja järjesti äitien kokouksia sodan jälkeisen sovinnon edistämiseksi ja terveydenhuollon parantamiseksi. Hänen tyttärensä Anna halusi kunnioittaa äitinsä muistoa jollakin erityisellä tavalla.

Anna Jarvis aloitti kampanjan äitienpäivän virallisen juhlapäivän perustamiseksi Yhdysvalloissa. Hän järjesti ensimmäisen äitienpäivän juhlan Graftonissa, Länsi-Virginiassa, 10. toukokuuta 1908, joka oli myös hänen äitinsä syntymäpäivä. Tämä tapahtuma sai suuren suosion, ja siitä lähtien Anna Jarvis jatkoi ponnisteluja äitienpäivän virallisen tunnustuksen puolesta.

Vuonna 1914 Yhdysvaltain presidentti Woodrow Wilson allekirjoitti äitienpäivää koskevan julistuksen, joka määritti toukokuun toisen sunnuntain äitienpäiväksi.

Äitienpäivä on sittemmin levinnyt ympäri maailmaa ja on nykyään merkittävä juhlapäivä monissa maissa. Se on päivä, jolloin kunnioitetaan äitejä, isoäitejä ja muita tärkeitä naisia heidän rakkaudestaan, uhrauksistaan ja omistautumisestaan perheelleen ja yhteisölleen.

Nykyään äitienpäivää juhlitaan monin eri tavoin eri kulttuureissa, mutta yhteistä on halu osoittaa kiitollisuutta ja rakkautta äideille ja naisille, jotka ovat olleet tärkeitä elämässämme. Juhlaan liittyy usein lahjojen antamista, kukkien antamista, korttien lähettämistä ja yhteistä aikaa perheen kanssa.

Suomessa äitienpäivää vietetään aina toukokuun toisena sunnuntaina. Vaikka äitienpäivä ei ole virallinen pyhäpäivä, se on Suomessa silti virallinen liputuspäivä.

Äitienpäivän merkitys

Äitienpäivä on merkittävä juhlapäivä, jolloin kunnioitetaan äitejä, isoäitejä ja muita tärkeitä naisia heidän rakkaudestaan, työstään ja omistautumisestaan perheelleen ja yhteisölleen. Tämä päivä tarjoaa tilaisuuden osoittaa kiitollisuutta äitien pyyteettömästä rakkaudesta ja panoksesta jokapäiväisessä elämässämme.

Äitienpäivän merkitys vaihtelee kulttuureittain ja yksilöllisesti, mutta yleisesti ottaen se on päivä, jolloin perheet ja yhteisöt osoittavat kiitollisuutta ja arvostusta äideille. Se on myös päivä, jolloin monet ihmiset käyttävät tilaisuuden kertoakseen äideilleen, kuinka paljon heitä rakastavat ja arvostavat.

Äitienpäivä tarjoaa myös mahdollisuuden muistella ja kunnioittaa niitä äitejä, jotka eivät ehkä ole enää kanssamme. Monille se voi olla haikea päivä, jolloin kaivataan menetettyjä äitejä ja kunnioitetaan heidän muistojaan.

Yhteiskunnallisesti äitienpäivä on myös tilaisuus kiinnittää huomiota naisten asemaan ja äitiyden merkitykseen yhteiskunnassa. Se on päivä, jolloin korostetaan äitien roolia perheissä ja yhteiskunnassa laajemmin sekä kannustetaan tasa-arvoisiin ja oikeudenmukaisiin olosuhteisiin äitien ja perheiden hyvinvoinnin edistämiseksi.

Kaiken kaikkiaan äitienpäivä on tärkeä juhla, joka tarjoaa tilaisuuden juhlistaa äitiyttä. Se muistuttaa meitä siitä, kuinka arvokkaita äidit ovat elämässämme ja ansaitsevat kiitollisuutemme ja kunnioituksemme joka päivä.

Copyright 2024 Timanttiset