• Ilmainen toimitus myymälänoudossa ja yli 50 euron tilauksissa
  • ​​30 pv vaihto- ja palautusoikeus
  • Nopea ja luotettava toimitus
  • Suomalainen myymäläketju

Ystävänpäivälahja

Ystävänpäivää vietetään joka vuosi 14.2. ja se on mitä oivallisin mahdollisuus muistaa ystävää korulahjalla. Perinteisesti ystävänpäivälahja on sydämen muotoinen ja valikoimastamme löytyykin runsaasti eri tyylisiä sydänriipuksia tunnetuilta merkeiltä, kuten Kalevala, Lumoava ja Toive. Niistä löytyy sopiva ystävänpäivälahja tytölle tai pojalle, naiselle tai miehelle. Muita koruvaihtoehtoja ovat korvakorut, rannekorut, sormukset tai vaikka aiheeseen sopivat Nomination-palat. Tilaa ystävänpäivälahja kätevästi verkkokaupastamme tai vieraile myymälässä!

Tuotteet 1-30 / 361

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu
per sivu

Ystävänpäivän eli Valentine´s Dayn synty ja vietto

Helmikuun 14. päivä vietetään ystävänpäivää. Suomessa ystävänpäivän eli Valentinenpäivän vietto on melko tuore tapa. Kalentereissa ystävänpäivä on ollut virallisesti vuodesta 1996. Maailmalla Valentine's Day on enemmän rakastavaisten romanttinen päivä kuin meidän suomalainen ystävänpäivämme.

Ystävänpäivällä on kristillisiä perinteitä, sillä Pyhän Valentinuksen muistopäivää vietetään 14. helmikuuta. Valentinus-marttyyrista on useampia tarinoita ja erään mukaan 200-luvulla elänyt piispa Valentinus oli rakastavaisten ymmärtäjä, joka vastoin Rooman keisarin tahtoa vihki sotilaita avioliittoon. Keisari oli sitä mieltä, että naimisissa olevat sotilaat eivät olleet yhtä innokkaita sotimaan kuin naimattomat. Valentinus heitettiin vankilaan, jonne sotilaiden puolisot lähettelivät salaa pieniä lahjoja, kortteja ja kirjeitä. Keisarin käskystä piispa lopulta mestattiin.

Englannissa juhlittiin ystävänpäivää jo 14.2.1537, kun naistenmiehenä tunnettu kuningas Henrik VIII oli vallassa. Valentine's Day antoi luvan lähettää nimettömiä viestejä ystäville ja salaisille rakkauden kohteille.

Vähitellen Valentinen päivän vietto levisi myös Yhdysvaltoihin. Siellä siitä on muodostunut suosittu ja merkittävä juhlapäivä. Silloin muun muassa askarrellaan ystäville kortteja ja leivotaan sydämen muotoisia pikkuleipiä. Tärkein kortti runoineen lähetetään ihailun kohteelle.

Copyright 2023 Timanttiset