• Ilmainen toimitus myymälänoudossa ja yli 50 euron tilauksissa
  • ​​30 pv vaihto- ja palautusoikeus
  • Nopea ja luotettava toimitus
  • Suomalainen myymäläketju

Helmikorut

Tuotteet 1-30 / 160

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu
per sivu

Helmikorujen käyttö

Helmikorut sopivat niin juhlaan kuin arkikäyttöön. Helmikorut ovat kauniita ja ajattomia koruja, jotka ovat aina olleet suosittuja. Helmikorut sopivat nykyään myös miehen ja pojan pukeutumiseen. 

Helmet ovat muotia

Helmet ovat taas palanneet muotiin ja niitä käyttävät monen ikäiset ihmiset päivittäisessä käytössä. Helmiä käyttävät monet julkisuuden henkilöt, kuten Harry Styles, Billie Eilish ja suomalaisista mm. Benjamin Peltonen.

Helmien hoito-ohje

Helmiä on hoidettava oikein, jotta niiden kauneus säilyisi muuttumattomana vuodesta toiseen.

Helmen pinta on pehmeää ainetta. Toiset terävät tai kovat esineet saattavat naarmuttaa sitä. Helmikoruja ei tulisi säilyttää samassa rasiassa yhdessä muiden korujen kanssa. Pehmeä kangaspala, mielellään silkkiä, on hyvä suoja helminauhalle.

Helmeä tulee varjella kaikkien kemikaalien vaikutuksilta. Samoin niitä on suojeltava kosmeettisilta aineilta, jotka ajan mittaan samentavat helmen hohtoa. Jos helmet ovat joutuneet kosketuksiin ihovoiteen kanssa, ne tulee käytön jälkeen pyyhkiä pehmeällä kankaalla huolellisesti puhtaaksi. Deodorantti, hiuslakka- ja hajuvesisuihkeet saattavat muuttaa vähitellen helmen värin.

Helmi ei myöskään pidä kovasta kuumudesta tai toistuvasta hikoilusta. Helminauha ja helmiriipukset eivät sovi auringonottokoruiksi. Saunan kuumuus saattaa myös ajan mittaan irrottaa helmikorujen liimakiinnityksen. Korvanappeja ei saa unohtaa korviin saunoessa ja helmisormus on pantava pois tiskatessa.

Muutaman kerran vuodessa helmet voi pestä kädenlämpöisellä, erittäin miedolla saippualiuoksella. Helminauhan helmien välissä mahdollisesti olevaa likaa voi kevyesti harjata pehmeällä harjalla. Pesun jälkeen helmet huuhdotaan huolella ja kuivastaan pehmeällä kankaalla. Kultasepänliikkeistä voi myös ostaaa erityistä helmenpesunestettä.

Helminauhan solmut on syytä solmia uudestaan muutaman vuoden välein - käytöstä riippuen. Useimmat kultasepänliikkeen suorittavat tätä työtä.

Copyright 2024 Timanttiset