Timanttien hiontamuodot

Timanttien hiontamuodot

    Briljanttihionta
Tämä hiontamuoto on yleisimmin käytetty timantin hiontamuoto. 75 % myydyistä timanteista on briljanttihiottuja. Briljantti koostuu 56 viisteestä eli tasaiseksi hiotusta ja kiillotetusta pinnasta, sekä taulusta ja mahdollisesta kärkiviisteestä.
     
  Ovaalihionta
Hiomattoman timantin muoto on usein sellainen, että siitä kannattaa tehdä muodoltaan ovaali.
     
 

Markiisihionta
Markiisi on suosittu timantin hiontamuoto. Se on karaattihinnaltaan edullisempi kuin pyöreä briljantti. Markiisihiontaisesta timantista antoi toimeksiannon alun perin Aurinkokuningas Ludvig XIV, jolle inspiraationa lähteenä toimi Markiisitar de Pompadour´n hymy.

     
 

Pisaran muotoinen
Pisaran muotoinen timantti yhdistää ovaali- ja markiisihionnan parhaat puolet. Pisarahionta sopii erityisen hyvin riipuksiin ja korvakoruihin.

     
  Sydämen muotoinen
Hyvin hiottuna kaunis kivi, joka symboloi voimakkaasti rakkautta. Hyvin hiotussa leveyden ja pituuden tulisi olla suurin piirtein tasamittaiset.
     
  Smaragdihionta
Smaragdihiotun kiven hyviin ominaisuuksia ovat mahdollisen värin voimistaminen ja kestävät kulmat, jotka kestävät hyvin istutuksen. Timantin loisto ei ole parhaimmillaan tässä hionnassa.
     
  Princess-hionta
Tässä kantikkaassa hiontamuodossa on useita loistavia viisteitä. Hiontatapana tämä on melko uusi ja sitä käytetään usein yksikivisissä vihkisormuksissa. Princess-hionnan suosio on lisääntynyt viime aikoina reilusti.
     
  Baquette-hionta
Baquette on ensimmäisen timantille kehitetyn hionnan nykyaikainen vastine. Baquette eli porrashiontaa käytetään yleensä sormuksen sivukivissä.