• Ilmainen toimitus myymälänoudossa ja yli 50 euron tilauksissa
  • ​​30 pv vaihto- ja palautusoikeus
  • Nopea ja luotettava toimitus
  • Suomalainen myymäläketju

Palvelut Timanttisilla

Palvelut

Timanttisilta saat kaikki kello- ja korualan palvelut helposti ja nopeasti, kuten kellosepän ja kultasepän palvelut sekä kaiverrukset. Palvelusta riippuen saat sen saman päivän aikana tai muutamassa päivässä. Palvelut ovat saatavilla kaikkien myymälöiden kautta. Ammattitaitoiset työntekijämme auttavat sinua mielellään.

Kellosepäntyöt

Timanttisilla onnistuu nopeasti yleisimmät kellosepäntyöt, kuten paristonvaihdot ja kuoren osien ja koneistojen korjaukset.

Paristonvaihto on ammattilaisen työtä, sillä paristotyyppejä on paljon ja kuori on puhdistettava ennen avaamista, jotta sisälle ei pääse roskia. Kuoren avaaminen väärin voi vaurioittaa kellon kuorta tai koneistoa pysyvästi ja heikentää vesisuojausta. Avaaminen voi lisäksi vaatia erikoistyökaluja.

Kuoren osien ja koneiston korjaamiseen kuuluu mm. jousinastojen vaihdot, rannekkeen korjaus, lasin ja nupin vaihto sekä painikkeiden korjaus. Lisäksi kelloissa tarvitaan koneiston huoltoa.

Kelloja olisi hyvä huollattaa 3–5 vuoden välein, jotta varmistetaan niiden luotettava toiminta. Paristonvaihdon tarve voi tulla jo aikaisemmin.

Kultasepäntyöt

Myymälöistämme saat monipuolisesti kultasepän palvelut. Yleisimmin käytettyjä palveluita ovat sormusten koon muutos, ketjukorjaukset, kiven uusiminen ja erilaiset muutostyöt.

Sormuksen koon muutoksen mahdollisuudesta voi keskustella myymälässä. Siihen vaikuttavat monet tekijät, kuten sormuksen alkuperäinen koko, materiaali, kivet, pinta ja malli. Koon muutos tapahtuu venyttämällä/supistamalla tai lisäämällä/poistamalla pala.

Keltakultaisten ketjujen korjaukset onnistuvat usein hyvin, mutta rodinoidut ja valkokultaiset ketjut voivat olla ongelmallisempia. Osa ketjuista on myös malliltaan vaikeasti korjattavissa, kuten Cordell-ketju. Ketjun lyhennys onnistuu helpommin kuin pidennys, sillä sopivia samanlaisia paloja on vaikeata löytää.

Kun korun kivi uusitaan, joudutaan tarkastamaan kaikkien korun kivien kiinnitykset, jotta kiven tai kivien putoaminen ei tapahtuisi uudestaan.

Kaiverrus

Kaiverrustapoja on kaksi: käsin- ja konekaiverrus. Timanttisilta on saatavilla molemmat. Henkilökunta kertoo, sopiiko esineeseen käsin- vain konekaiverrus. Osaan tuotteista voit ostaa konekaiverruksen myös verkkokaupasta.

Kaivertamisella tarkoitetaan metallipinnan koristelua tai työstämistä poistamalla ainetta pinnasta. Kaivertamalla tehdään esineisiin tekstejä ja kuvioita.  Kaiverruksella esineestä saadaan persoonallisempi ja henkilökohtaisempi. Kaikkia esineitä ei voida kaivertaa ja tämän selvittämisessä myymälähenkilökunta avustaa mielellään. Kaiverruksissa on otettava huomioon, että niille on riittävästi tilaa esim. sormuksissa saattaa olla leimojen takia niukasti tilaa kaiverrukselle.

Käsinkaiverrus tehdään kuten nimi kertoo kaivertamalla käsin. Tämä tehdään vapaalla kädellä ja se vaatii suurta ammattitaitoa ja jälki on tyylikäs ja yksilöllinen. Aito käsinkaiverrus on aina arvostetumpi ja kestävämpi kuin konekaiverrus. Käsinkaiverrus on sen vaatimasta ammattitaidosta ja työajasta johtuen kalliimpaa kuin konekaiverrus.

Konekaiverruksessa esine kiinnitetään kaiverruskoneeseen ja kone tekee kaiverruksen. Käytössä on käsikäyttöisiä ja tietokoneohjattuja kaiverruskoneita. Lisäksi konekaiverrus voidaan tehdä nykyään laserilla, jolloin kaiverrus on helpompi tehdä myös hankaliin paikkoihin ja kaiverruksen koko voi olla halutessa erittäin pienikokoinen. 

Copyright 2024 Timanttiset