• Ilmainen toimitus myymälänoudossa ja yli 50 euron tilauksissa
  • ​​30 pv vaihto- ja palautusoikeus
  • Nopea ja luotettava toimitus
  • Suomalainen myymäläketju

Tuotetietoa kelloista ja koruista

Täältä löytyy tuotetietoutta kelloihin ja koruihin.

Tietoa kelloista - kellot netistä

Timanttisilta löydät laajan valikoiman laatukelloja kaikkiin käyttötarkoituksiin ja hintaluokkiin myymälöistä ja verkkokaupasta. Timanttisten oma maahantuonti mahdollistaa sen, että myymälöistämme ja verkkokaupastamme löytyvät laatukellot edulliseen hintaan. Lisäksi myymälöistämme löytyvät ammattitaitoiset huoltopalvelut.

Opas rannekellon ostajalle

Laaja valikoima kelloja - Millainen tulisi valita?

Eri käyttötarkoituksiin käytetään erilaisia kelloja, niinpä kellon laatu ja ominaisuudet kannattaa valita sen mukaan mihin käyttötarkoitukseen kello tulee. Yhtä kelloa voi käyttää juhlavana koruna, toista statussymbolina ja kolmatta ajanottajana hikisissä ja kestävyyttä vaativissa sporttiharrastuksissa. Kellon merkitys asusteena on kasvanut. Kellon hinta muodostuu pääosin käytetyistä materiaaleista ja koneiston laadusta sekä ominaisuuksista.

Arki- ja työkello: kulutusta ja käyttöä kestävä, mikä tahansa edullisista kvartsikelloista aina perinteisiin mekaanisiin kelloihin.
Puku- eli juhlakello: on nimensä mukaisesti se parempi kello, jota ei muulloin käytetä, jotta se säilyisi edustavan näköisenä jokaisena käyttökertana. Nämä kellot eivät välttämättä ole vesisuojattuja.
Vapaa-ajan kellot: kestävät urheilukellot ja aktiivisuusrannekkeet, joissa usein monia lisätoimintoja

Kellon rungon ja rannekkeen materiaalit

Ruostumaton teräs: yleisin käyttökellojen materiaali, sillä on erittäin kestävä, luja ja melko pitkäikäinen. Kerää hiljakseen hiusnaarmuja. Kiillotettu teräspinta voidaan helposti ja varsin edullisesti kiillottaa uudelleen, jolloin pienet naarmut häviävät.

Titaani: erittäin kestävä, kevyt ja yleensä allergisoimaton, sekä kevyempi kuin teräs. Sopii hyvin käyttökelloon. Väriltään pinnoittamaton titaani on terästä tummempaa. Naarmuuntuu helpommin kuin teräs, mutta hiusnaarmut sulautuvat hapetuttuaan ympäröivään pintaan erinomaisesti. Tuntuu lämpimämmältä ja vähemmän metalliselta ihoa vasten kuin teräs. Titaani ei ruostu eikä magnetoidu, joten se soveltuu niiltä osin vaativampiin olosuhteisiin kuin teräs. On kuitenkin muistettava, että magneettikenttä vaikuttaa kellon koneistoon, mikäli sitä ei ole erikseen suojattu, eikä pelkkä titaanikuori ole riittävä este magnetoitumisen johdosta tapahtuvalle vioittumiselle.

Jalometalli ja jalometallipinnoite: (platina, kulta, hopea, messinki) sopii parhaiten huolellisesti pidettyyn juhlakelloon, tai siistin toimistoasun kanssa käytettävään kelloon. Ovat kalliita, yleensä pehmeitä ja siksi arkikäytössä hankalia materiaaleja. Ohut pinnoite teräksen päällä ei lisää kovin paljon kellon hintaa eikä arvoa, joten on yleisin vaihtoehto kullanväristä kelloa haluttaessa. Kokojalometalliset rungot ja rannekkeet ovat useiden tuhansien eurojen hintaluokassa jo materiaalista johtuen, joten käyttökellon rooliin sellainen sopii huonosti. Jalometallipinnoite (kultaus tai vastaava) naarmuuntuu helposti jopa puhki, paljastaen alla olevan materiaalin. Useita vuosikymmeniä vanhoissa kelloissa pinnoitteet ovat uusia paksummat, mahdollistaen kellon ulkoasun siistimisen kiillottamalla jopa useampaan otteeseen.

Muovi (sekä luonnonkumi, kautsu, sekä muut kumien ja muovien yhdisteet): Kaikkein kestävin ja pitkäikäisin. Muovikuorisia kelloja on monen laatuisia. Parhaat muovit ovat erittäin käyttökelpoisia kaikissa olosuhteissa ja niitä käytetään erikoiskelloissa. Mutta halvimmat muovit kestävät erittäin huonosti kulutusta, liuottimia, kuumuutta jne. Materiaalina mm. urheilukelloissa, trendikelloissa ja lastenkelloissa.

Nahkaranneke: Mukavin, mutta lyhytikäisin. Hyvälaatuinen nahka on kestävämpää ja sietää jopa vettä, mutta senkin pilaa hiki, parfyymit ja saippua. Rannekkeen sisäpuoli on tärkein, sillä se joutuu suurimmalle koetukselle.

Tekstiili / keinokuitukangasranneke: Kestävä, mukava.

Kellon koneisto

Mekaaniset kellot. Mekaanisia kelloja löytyy kahta erilaista. Nuppivetoinen eli vedettävä kello jossa jousi viritetään täyteen kiertämällä nuppia. Automaatti jossa virittyminen tapahtuu liike-energian kautta. Mekaanisten kellojen käyntivara on n. 48 tuntia täydestä varauksesta. Nämä kellot ovat ekologisin vaihtoehto, sillä niissä ei ole elektroniikkaa. Parhaimmat kellot ovat niitä suunnittelevien kelloseppien taidonnäytteitä.

Kvartsikellot. Näitä akulla tai paristolla toimivia kelloja on niin viisari (=analogi) näyttöisistä digitaalinäyttöisiin kuin niitä yhdistävään anadigiin. Paristokäyttöiset kellot ovat kaikista tarkimpia ajan näyttäjiä niiden tarkkuuden ollessa yleisimmillään ±15 sekuntia kuukaudessa. Kaikista parhaiden koneistojen yltäessä ±5 - ±25 sekuntiin vuodessa. Pariston vaihtoväli 1-3 vuoden välein.
Akkuun virtaa varaavia kelloja on kahdenlaisia: Liike-energiaa hyödyntäviä ja valoenergiaa hyödyntäviä.

Kellon lasi

Safiirilasi. Kallein. Kestävyydeltään ylivertainen. Safiirilasi naarmuuntuu teoriassa ainoastaan timantilla. (Täysin naarmuuntumatonta kellon kuorta ei ole olemassa).

Mineraalilasi. Yleisin. Naarmuja tulee käytön myötä, mutta ei kovin helposti. Kovan iskun seurauksena rikkoontuu helposti.

Akryylilasi. Edullisin. Naarmuuntuu helposti mutta ei rikkoonnu pehmeytensä ansiosta niin helposti kuin mineraalilasi. Pystyy muutaman kerran kiillottamaan pahimmista naarmuista.


Kellon lisätoiminnot ja ominaisuudet

Kalenteri, joka näyttää päivämäärän.

Kronografit ovat kelloja, joissa on ajanottomahdollisuus. Kellotaulussa on yleensä omat osoittimet ja erilliset pienet taulut sekunneille, minuuteille ja tunneille. Ajanottoa ohjataan kuoreen lisätyillä erillisillä painimilla.

Ana-digillä tarkoitetaan kelloa, jossa on sekä osoitinnäyttö että digitaalinäyttö. Digitaalipuolen piirilevytekniikka mahdollistaa ominaisuuksien lisäämisen, mm. automaattinen kalenteri, herätys ajanotto, ajastimet, kompassi, korkeusmittari,

GPS-paikannin, kamera, valaisin. Lisätoiminnoiltaan monimutkaisimpia laitteita ei välttämättä enää kutsutan kelloksi vaan rannetietokoneiksi.

Vesitiiviys

Kellon vesitiiviys riippuu sen kuoren ja tiivisteiden rakenteesta ja kunnosta. Vesitiiviys ei ole ikuinen ominaisuus, aikaa myöten tiivisteet voivat kuivua, kovettua ja samalla haurastua. Mikäli kellon vesitiiviys on käytön kannalta oleellisen tärkeää, tulee kellon vesitiiviys testauttaa kerran vuodessa ja pariston vaihdon yhteydessä pohjan kumitiiviste tulisi vaihtaa. Kellot jaetaan vesitiiviyden mukaan seuraavasti:

Ei vesisuojattu = kello tulee suojata myös roiskevedeltä, se ei saa kastua.
30 M / WR = vesi-suojattu, roiskevesitiivis. Kello on suojattu roiskevedeltä, ei saa upottaa veteen, eikä käyttää uidessa.
50 M / 5 ATM = rajoitetusti vesitiivis: Kelloa voidaan käyttää kosteissa olosuhteissa esim. suihkussa. Ei suositella käytettäväksi uidessa.
100 M / 10 ATM = vesitiivis: soveltuu pintauintikäyttöön ja snorkkelisukellukseen, ei laitesukellukseen.
200 M / 20 ATM = erikoisvesitiivis: soveltuu laitesukellukseen. Kelloa ei tule kuitenkaan käyttää syvyyksissä, joissa käytetään seoskaasuja kuten heliumia.
300 M / 30 ATM = erikoisvesitiivis: soveltuu syväsukellukseen ja ammattimaiseen sukelluskäyttöön.
500 M+

Muista kellon huolto

Kellot vaativat säännöllisen huollon. Pitämällä kellostasi hyvää huolta varmistat että se pysyy hyvässä kunnossa ja näyttää ajan mahdollisimman pitkään. Kellon käyttöohjeessa kerrotaan yleisimmin kellolle soveltuva huolto aikaväli.

Kellojen ja älysormuksien käyttöohjeita

Sivustoltamme löytyy käyttöohjeita kelloihin, joita Timanttiset-ketju maahantuo itse. Nämä löytyvät alla olevan linkin kautta:

Kellojen , älykellojen ja älysormuksien käyttöohjeita

Tietoa koruista

Timanttisilta löydät ainutlaatuisen laajan valikoiman koruja. Myymälöissämme ja verkkokaupassamme on tunnettuja ja laadukkaita merkkejä, kuten mm. Kalevala, Lumoava, Nomination, Pandora, Thomas Sabo, Sandberg, Daniel Wellington ja Kohinoor.

Timanttiset-ketjulla on lisäksi yksinmyynnissä useita korumerkkejä, kuten Romanssi, Brilliant Star, Plus ja Steel Plus korut.

Timanttisten oma maahantuonti mahdollistaa sen, että myymälöistämme löytyy edulliseen hintaan laadukkaat korut. Korut kullasta, hopeasat, teräksestä sekä timanttikorut.

Timanttien laatuluokitus

Timantin arvo määräytyy sen laadun perusteella. Laatuluokittelu perustuu yleisesti hyväksyttyihin nimikkeistöihin ja luokittelujärjestelmiin. Timantteja luokitellaan perinteisesti neljän osa-alueen mukaan: paino, puhtaus, väri ja hionta. Näitä kutsutaan nimellä 4 C:tä (Carat, Clarity, Color, Cut).

Paino (Carat)
Timantin paino mitataan punnitsemalla irtotimantti eli kivi, jota ei ole istutettu koruun, vaa’alla. Painon mittayksikkö on karaatti (ct.) joka on gramman viidesosa esim. 0,50 ct. = 0,10 grammaa ja 1,00 ct. = 0,20 grammaa. Kuluttajille timantteja myydään ensisijaisesti painon perusteella. Halkaisija mittoja tarvitsevat eniten koruvalmistajat. Timantin hionnan laatu vaikuttaa tietyn painoisen kiven halkaisijamittaan. Huonosti hiottu kivi voi näyttää paljon kookkaammalta painoonsa nähden, mutta kiven loisto on huonompi kuin pienemmältä näyttävällä hyvin hiotulla kivellä. Monikivisissä koruissa ilmoitetaan usein timanttien yhteispaino. Alla olevassa kuvassa on esitetty kivien karaattipaino suhteessa halkaisijaan:

Väri (Color)
Timanttien värittömyyden kuvaamisessa käytetään rinnakkain vanhoja ja uusia väriluokituksia. Väriluokittelun voi tehdä riittävän tarkasti vain istuttamattomalle timantille. Istutetulle kivelle voidaan antaa ainoastaan arvio.

  • GIA luokitus on uusi väriluokitusasteikko. GIA:n (Gemological Institute of America) luoma väriluokitus on tarkempi kuin useimpien suomalaisten kauppiaiden käyttämä Scan.D.N.-asteikko (Scandinavian Diamond Nomenclature). GIA:n asteikko on viimeisten vuosikymmenten aikana muodostunut alan standardiksi, joka ymmärretään kaikkialla maailmassa.
  •  Scan.D.N väriluokitus on perinteinen ja hyvin yleisesti Suomessa käyttetty asteikko. Scan.D.N.-järjestelmä ei ole yhtä hienojakoinen kuin GIA.

Puhtaus (Clarity)
Timantti on luonnontuote, joka esiintyy vain harvoin täysin puhtaana. Timantin muodostumisen kestäessä miljoonia vuosia sen sisään voi kiteytyä muita mineraaleja. Kivi voi myös lohkeilla maapaineen puristuksessa. Tällaisia epäpuhtauksia kutsutaan sulkeumiksi. Kyse ei kuitenkaan ole virheistä. Koruissa käytetyt timantit ovat pääsääntöisesti hyvin puhtaita. Alimpia laatuluokkia lukuun ottamatta sulkeumat ovat niin pieniä, etteivät ne näy paljain silmin tai vaikuta kiven loistoon. Alla esitetyssä taulukossa on puhtausastetta kuvaavat nimitykset, sekä niiden lyhenteet.

Hionnan laatu (Cut)
Hionnan laatu vaikuttaa timantin ulkonäköön eniten. Hionnan laadulla ei tarkoiteta käytettyä hiontamuotoa. Hionnan laadulla tarkoitetaan, kuinka hyvin tietyn hiontamuodon mittasuhteet on valittu ulkonäöltään mahdollisimman loistavan kiven valmistamiseksi, ja kuinka huolellisesti ja symmetrisesti itse hionta- ja kiillotustyö on tehty. Timantin loisto perustuu siihen, että se palauttaa mahdollisimman suuren osan siihen lankeavasta valosta katsojan silmään. Liian matalaksi hiotun kiven keskellä näkyy reunuksen heijastuma, ja kivi näyttää elottomalta. Oikein hiotussa kivessä valonsäteet taittuvat kiven sisällä, ja kääntyvät kohti yläpuolella olevan katsojan silmää.

Timanttien hiontamuodot

Alla lueteltu yleisimmin käytetyt timanttien hiontamuodot. Sormuksissa ylivoimaisesti suosituin on pyöreä briljanttihionta, jossa timantin loisto saadaan kaikkein kauneimmaksi ja loistavimmaksi.

Helmien hoito-ohje

Helmiä on hoidettava oikein, jotta niiden kauneus säilyisi muuttumattomana vuodesta toiseen.

Helmen pinta on pehmeää ainetta. Toiset terävät tai kovat esineet saattavat naarmuttaa sitä. Helmikoruja ei tulisi säilyttää samassa rasiassa yhdessä muiden korujen kanssa. Pehmeä kangaspala, mielellään silkkiä, on hyvä suoja helminauhalle.

Helmeä tulee varjella kaikkien kemikaalien vaikutuksilta. Samoin niitä on suojeltava kosmeettisilta aineilta, jotka ajan mittaan samentavat helmen hohtoa. Jos helmet ovat joutuneet kosketuksiin ihovoiteen kanssa, ne tulee käytön jälkeen pyyhkiä pehmeällä kankaalla huolellisesti puhtaaksi. Deodorantti, hiuslakka- ja hajuvesisuihkeet saattavat muuttaa vähitellen helmen värin.

Helmi ei myöskään pidä kovasta kuumudesta tai toistuvasta hikoilusta. Helminauha ja helmiriipukset eivät sovi auringonottokoruiksi. Saunan kuumuus saattaa myös ajan mittaan irrottaa helmikorujen liimakiinnityksen. Korvanappeja ei saa unohtaa korviin saunoessa ja helmisormus on pantava pois tiskatessa.

Muutaman kerran vuodessa helmet voi pestä kädenlämpöisellä, erittäin miedolla saippualiuoksella. Helminauhan helmien välissä mahdollisesti olevaa likaa voi kevyesti harjata pehmeällä harjalla. Pesun jälkeen helmet huuhdotaan huolella ja kuivastaan pehmeällä kankaalla. Kultasepänliikkeistä voi myös ostaaa erityistä helmenpesunestettä.

Helminauhan solmut on syytä solmia uudestaan muutaman vuoden välein - käytöstä riippuen. Useimmat kultasepänliikkeen suorittavat tätä työtä.

Vihkisormus ja kihlasormus

Lisää vinkkejä vihkisormuksen ja kihlasormuksen hankintaan.

 

Copyright 2024 Timanttiset