Lapponia

Lapponia Jewelry on aina kulkenut omaa, rohkeaa tietään. Lapponia syntyi Suomessa vuonna 1960. Ensimmäisen kokoelman suunnittelija Björn Weckström loi uuden, veistoksellisen korutyylin. Inspiraationsa hän sai Lapin kultahippujen muodoista ja himmeästä pinnasta. Näin syntyi Lapponian omaleimainen ja yksilöllinen muotoilu. Nykyisin Lapponialla on kansainvälinen joukko korumuotoilijoita. Lue lisää tästä.

Lapponia Jewelry puhuttelee karismaattisia, itsenäisiä naisia ympäri maailmaa. Se on koru naisille, joilla on jotain kiinnostavaa viestitettävää. Heille, jotka haluavat ilmaista persoonallisuuttaan. Lapponia-koru on kantajalleen pitkäikäinen kumppani, sillä se on ajaton.

Lapponia on luovien taiteilijoiden ilmaisua. Se on myös korun kantajan tapa ilmaista persoonallisuuttaan. Lapponialla on ainutlaatuinen design. Se perustuu yksilölliseen muotoiluun, parhaisiin materiaaleihin, huolelliseen käsityöhön sekä pieniin sarjoihin. Jokainen koru on tarkoin harkittu kokonaisuus, joka on viimeistelty pienimpiä yksityiskohtiaan myöten.

 

Lapponia-taiteilijat

 

Lapponia on luovien taiteilijoiden ilmaisua. Se on myös korun kantajan tapa ilmaista persoonallisuuttaan. Lapponialla on ainutlaatuinen design. Se perustuu yksilölliseen muotoiluun, parhaisiin materiaaleihin, huolelliseen käsityöhön sekä pieniin sarjoihin. Jokainen koru on tarkoin harkittu kokonaisuus, joka on viimeistelty pienimpiä yksityiskohtiaan myöten.

Björn Weckströmin 1960-luvun alussa löytämät Lapin kultahiput olivat alku aivan uudenlaiselle korusuunnittelulle, jossa persoonalliset muodot ja poikkeava pinnan käsittely päästävät kullan alkuperäisen himmeän hehkun parhaiten oikeuksiinsa. Myös hopea inspiroi Björn Weckströmin luomaan korukokoelman, jonka voimakas veistoksellinen muotokieli poikkeaa traditionaalisesta korukäsityksestä.

Poul Havgaardin mielestä koru on osa henkilöhahmoa, ihmisen omaa persoonallisuutta. Havgaardin muotokieli on väkevää ja luonnonläheistä. Ideansa hän toteuttaa teräkseen. Lapponia valmistaa korut sitten kullasta ja hopeasta. Erinomaisesti nämä vahvat orgaaniset muodot pääsevät oikeuksiinsa myös pienoisveistoksissa, joita Lapponia valmistaa hopeisina ja pronssisina. Kutakin veistosta tehdään vain rajoitettu, numeroitu sarja. Jokaisessa veistoksessa on taiteilijan signeeraus.

Zoltan Popovits, kuvanveistäjä ja keraamikko - aloitti yhteistyönsä Lapponian kanssa muotoilemalla hopeisen shakkipelin, jonka jokainen nappula on kuin pieni veistos. Shakkipeli toimi 'siltana' korujen maailmaan ja pian syntyikin ensin hopea- ja sitten kultakorukokoelma. Zoltan Popovitsin korumuotoilun juuret ovat syvällä alkuperäiskansan korufilosofiassa - tavoitteena sama yksilöllisyys ja luonnonläheisyys. Hänen mielestään koru toimii yhdyssiteenä kantajan ja ympäristönsä välillä.

Christophe Burgerin koruissa yhdistyy ranskalainen avantgarde -muotoilu perinteiseen suomalaiseen kultasepän ammattitaitoon. Burgerin korumateriaaleina ovat keltakulta ja hopea. Korujen geometristen muotojen täydentäjinä toimivat usein jännittäviin muotoihin hiotut timantit sekä värilliset jalokivet. Christophe Burger leikkii muotokielen lisäksi korujen nimillä, jotka jättävät korun käyttäjälle vielä oivallettavaa.

Pekka Hirvonen pyrkii mahdollisimman pelkistettyihin muotoihin. Kaaret ja viivat muodostavat harmonisen kokonaisuuden, jonka herkkyyden säilyttäminen on tuotannolle hyvin haastavaa. Hirvonen painottaa paitsi estetiikkaa ja hyvää kultasepäntaitoa myös korujen käytännöllisyyttä, kannettavuutta. Hirvonen suunnittelee kauniita käyttökoruja, joilla on sanomaa, eleganssia ja ajattomuutta.

Chao-Hsien Kuo, Lapponian uusin korusuunnittelija, loi ensimmäisen Lapponia-mallistonsa vuoden 2006 alussa. Kuon korut ovat yhdistelmä aasialaista kulttuuria ja luontoa, samalla kuitenkin koruissa yhdistyy Lapponian perinne ja jotain aivan uutta designia. Jotain herkkää, jotain suloista ja kuitenkin vahvaa, rohkeaa Lapponiaa.

Tuotteet

Rajaa tuotteita

Yhteensä 0 tuotetta

Ei hakutuloksia

Valituilla hakuehdoilla ei löytynyt tuotteita.